Breaking News

Τρομερή ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ! Θα ανιχνεύουν τον ΚΑΡΚΙΝΟ σε λίγα λεπτά! Δείτε πως…

Με μία απλή εξέταση αναπνοής οι επιστήμονες ανιχνεύουν τις χημικές ουσίες που «δείχνουν» δύο μορφές καρκίνου: του οισοφάγου και του στομάχου.

Η εξέταση αυτή παρουσιάσθηκε στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Καρκίνου στο ‘Αμστερνταμ από Βρετανούς επιστήμονες των πανεπιστημίων Imperial και University College του Λονδίνου, καθώς και των νοσοκομείων Royal Marsden και St’ Mary’s.

Όπως αναφέρουν οι επιστήμονες, η πρώτη δοκιμή, που διεξήχθη σε 335 άτομα – οι μισοί με καρκίνο και οι άλλοι μισοί όχι- έδειξε ότι είναι ακριβής κατά 85%.

Και στις δύο αυτές μορφές καρκίνου συνήθως η διάγνωση γίνεται με καθυστέρηση λόγω των ασαφών συμπτωμάτων, με συνέπεια η πενταετής επιβίωση μετά τη διάγνωση να είναι μόνο 15%.Σήμερα, ο μόνος τρόπος να διαγνωσθούν αυτοί οι δύο καρκίνοι είναι η ενδοσκόπηση, μια μέθοδος ακριβής αλλά με πιθανές επιπλοκές.

Το τεστ αναπνοής θα μπορούσε να αποτελέσει μια φθηνή, μη επεμβατική εναλλακτική λύση και μακροπρόθεσμα, να βελτιωθεί και το προσδόκιμο ζωής των ασθενών, επισημαίνουν οι Βρετανοί ερευνητές.

Η εξέταση ανιχνεύει την «χημική υπογραφή» του καρκίνου στο πεπτικό σύστημα, την οποία αφήνουν τα καρκινικά κύτταρα.

Το επόμενο βήμα των επιστημόνων είναι να δοκιμαστεί το τεστ σε μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων, προτού εφαρμοσθεί κλινικά το νωρίτερο σε τρία χρόνια. Η ίδια βρετανική ερευνητική ομάδα μελετά ήδη ανάλογα τεστ αναπνοής και για άλλα είδη καρκίνου, όπως του παχέος εντέρου και του παγκρέατος.
loading...